omgang

7 tips om beter met de andere ouder om te gaan!

BLOG VAN  DANNY VAN REES, SUCCESVOL SCHEIDINGSCOACH

Wat een frustratie, een normale omgang met de andere ouder wil maar niet lukken. Elke keer gedoe rondom contactmomenten, en dat sloopt.
Maar, de omgang met de andere ouder hoeft niet vervelend te zijn, of gepaard te gaan met stress. Wanneer jij de juiste houding aanneemt kan het contact met de andere ouder zelfs winst opleveren.

Jij wilt vast weten HOE je het doet. Ik geef hierbij 7 tips:

Lees meer

kwaadspreken

Spreek nóóit kwaad over de andere ouder!

BLOG VAN  MENDI DE BRUIJN, SUCCESVOL SCHEIDINGSCOACH

Makkelijker gezegd dan gedaan. Toch ben je dit echt verplicht aan je kind. Deze bestaat namelijk voor 50% uit de andere ouder. Iedere belediging of zwartmakerij aan het adres van de andere ouder wordt ook door je kind gevoeld. Wanneer je dus negatief praat over de andere ouder, kraak je eigenlijk 50% van je kind af. Dit doet iets met het zelfbeeld van je kind.
Lees meer

Je eerste Moederdag na de scheiding

Blog van Annegien Hanemaaijer, succesvol scheidingscoach

Mijn vriendin en haar ex-man zijn nu ruim een half jaar uit elkaar. De slechte relatie van daarvoor was nog niks met het gekibbel van de laatste zes maanden. Elkaar beschuldigen, elkaar pijn doen, veelal over de hoofden van de kinderen heen. Hoewel beiden aangaven de kinderen belangrijk te vinden, lijkt het slecht te lukken om de problemen juist voor hen aan de kant te schuiven.

 

Lees meer

Houdt m’n ex-partner de kinderen bij me weg?

BLOG VAN CAROLIEN ROOBOL, SUCCESVOL SCHEIDINGSCOACH

Vier maanden geleden belde Jim mij. Hij geeft aan zich machteloos te voelen en heeft het gevoel dat de kinderen hem ontglippen. Hij wil graag een gesprek om zijn situatie uit te leggen en om te horen of ik iets voor hem kan betekenen.

Twaalf jaar geleden zijn Carmen en Jim uit elkaar gegaan na een relatie van tien jaar. Hun twee kinderen waren toen nog erg klein. Nu zijn het pubers. Het merendeel van de tijd verliep het contact tussen de ouders redelijk vertelt Jim. Sinds één jaar is het drama.

Lees meer

Met slippende banden…..

BLOG VAN CAROLIEN ROOBOL, SUCCESVOL SCHEIDINGSCOACH

Hoe gaat dat bij jullie, de kinderen naar hun andere ouder brengen? Zitten jullie samen aan de koffie en worden dan de schoolperikelen, een hoestje bij jullie zoon of een wondje op het been van jullie dochter besproken? Of klinkt dit als een modern sprookje voor jou?
 
Lees meer