VIP-dag

Gescheiden ouders praten vaak en veel over hun ex, zeker als ze net gescheiden zijn. Ze benoemen tot in detail wat hun ex partner allemaal fout doet en hoe schadelijk dit is voor de kinderen. Ook geven zij aan dat ze al van alles geprobeerd hebben om de omgang te verbeteren, maar dat niets helpt. Het ligt echt allemaal aan de ander: als hij of zij nou maar zou veranderen, dan zou alles goed komen!

Dit hoorde ik ook van Geertje. Tijdens onze gratis telefonische sessie praatte ze vooral over haar ex, zijn problemen, zijn fouten en wat hij allemaal voor afschuwelijke dingen had gedaan. Op mijn vraag wat zij zelf nog zou kunnen doen om het tij te keren werd ze stil. Zij kon op dat moment echt helemaal niets bedenken. Vooral omdat ze het gevoel had dat ze al alles had gedaan om beter met haar ex te communiceren. Herken jij dat ook?

Heb jij ook het gevoel dat je er echt alles aan hebt gedaan om de communicatie met je ex te verbeteren of… is er wellicht toch nog iets wat je zelf kunt doen?

Het lastige van relaties is dat je het gedrag van de ander niet kunt veranderen. In iedere situatie kun je alleen jezelf en jouw gedrag veranderen. En ook al weten we diep van binnen wel dat waar twee vechten er ook twee schuld hebben, toch vinden we het gemakkelijker om de ander de schuld te geven. We vinden het blijkbaar veel moeilijker om te bedenken wat we zelf nog kunnen veranderen aan ons gedrag. Mijn ervaring is dat er nog superveel is wat je zelf kunt doen!

Geertje ontdekte tijdens de VIP-dag:

 • Communicatiestijl

  Zij en haar partner een totaal verschillende stijl van communiceren hanteren waardoor ze elkaar niet begrijpen, totaal langs elkaar heen praten en snel in allerlei ruzietjes of conflicten belanden. Het voelt alsof de een Chinees en de ander Spaans spreekt.

 • Elkaars allergie

  Zij en haar ex vaak in elkaars ‘allergie’ communiceren zodat ze  zich allebei niet begrepen voelen, in de verdediging gaan en de omgangsrelatie steeds slechter wordt.

 • Schuld geven

  De slechte communicatie ervoor zorgt dat ze elkaar de schuld geven van de gevolgen die dit heeft voor hun kinderen.

 • Vaardigheid

  Ze met een simpele vaardigheid sneller en zonder discussie of conflict kan bereiken wat ze wil tijdens de gesprekken met haar ex.

 • Dezelfde taal

  Ze in de taal van haar ex (Chinees) haar boodschap kan brengen. Ze zegt nog steeds hetzelfde, alleen nu in de taal die haar ex begrijpt.

 • Verandering

  Als zij verandert, haar ex mee verandert omdat de totale dynamiek van hun scheiding anders wordt (systemisch).

 • Profijt voor kinderen

  Deze aanpak ervoor zorgt dat ze elkaar weer beter begrijpen, dat ze niet in eindeloze discussies belanden en hun kinderen hiervan kunnen profiteren.

Stel je eens voor…

…dat je zonder strijd en voortdurende conflicten weer met je ex zou kunnen communiceren, dat je zonder spanning in elkaars nabijheid kunt zijn, dat je kinderen profiteren van de ontspannen en gemakkelijke omgang tussen hun ouders. Klinkt je dit als muziek in de oren? Dit kun jij ook bereiken.

Meer succes en minder stress door betere communicatie met je ex partner!

 • Moeizaam contact

  Verloopt het contact met je ex moeizaam en weet je niet meer wat je moet doen?

 • Woedend en gekwetst

  Ben je nog steeds zo woedend en gekwetst, en belemmert jou dit om neutraal met je ex om te gaan?

 • Veel ruzie

  Houd je ex zich niet aan de gemaakte afspraken en hebben jullie veel ruzie?

 • Stoppen met mediation

  Overwegen jullie om te stoppen met mediation en te gaan scheiden met advocaten waardoor je veel geld kwijt bent?

 • Angst om vechtscheiding

  Ben je bang om in een vechtscheiding te belanden?

 • Kinderen

  Merk je dat je kinderen (te) veel last hebben van de scheiding?

Het kan echter ook anders

 • Controle

  Je hebt je emoties onder controle en kunt neutraal met je ex omgaan.

 • Goede comunicatie

  Je weet hoe je het beste met je ex kunt communiceren waardoor je niet in eindeloze discussies belandt die schadelijk voor je kinderen zijn.

 • Compromis sluiten

  Je weet hoe je een compromis moet sluiten waardoor je niet in een vechtscheiding belandt.

 • Begeleiding kinderen

  Je weet welke risico’s je kinderen lopen en hoe je hen het beste kunt begeleiden tijdens de scheiding.

 • Weer gelukkig zijn

  Je kinderen profiteren van een succesvolle scheiding en jij bent weer gelukkig.

Wat heb je nodig om beter te communiceren met je ex-partner?

Jullie gaan niet voor niets uit elkaar. Aan het eind van jullie relatie zijn jullie in een bepaald conflictmodel beland. Vaak is deze ontstaan door de gebeurtenissen die hebben geleid tot de scheiding zoals vreemdgaan, uit elkaar groeien, onverenigbare verschillen of karakterverschillen. Dit ruziemodel wordt gevoed door de geraakte emoties. Een ruziemodel kan snel escaleren en leidt in veel gevallen tot een vechtscheiding. Dit is echter niet wat je wilt. Om compromissen te kunnen sluiten is kennis nodig van de scheidingsproblematiek waar jullie in zitten. Welke onderliggende emoties spelen nog een rol, hoe kun je deze neutraliseren en welke stijl werkt het beste bij jullie communicatie? Dan kun je leren samenwerken in plaats van te strijden of ruzie te maken.

Wat anderen zeggen over de VIP-dag

“Toen ik aan deze VIP-dag begon was de relatie met mijn ex partner slecht. We zijn in de eindfase van mediation beland en hij gaat steeds moeilijker doen over geld kwesties. Hij verwijt mij dat ik hem uitkleedt en beschuldigt me ervan dat ik hem wil straffen. Dit voelde voor mij heel onrechtvaardig en machteloos en wist niet hoe ik het op kon lossen. Omdat ik jarenlang gezorgd heb voor het gezin, maar ook voor hem, kwam ik er tijdens de VIP-dag achter dat we in een soort moeder-kindpatroon zitten. Wanda heeft me geleerd dat ik deze dynamiek kan veranderen door me als volwassene op te stellen en mijn ex meer verantwoordelijkheid te geven voor zijn eigen gedrag. Mijn directieve stijl van communiceren is zijn allergie waardoor hij in de weerstand schiet.  Door hem meer tijd te geven creëer ik voor mezelf de ruimte om verder te gaan met mijn leven. Op mijn eerste sms in de nieuwe stijl, kwam meteen een positieve reactie!”

R., gescheiden moederVIP-dag ‘Beter communiceren met je ex’

“De relatie met mijn ex was zeer slecht. Ik stond op het punt om juridische stappen te ondernemen om haar te dwingen zich aan de bepalingen van het convenant te houden en wist niet meer hoe ik het moest aanpakken. Als laatste redmiddel heb ik, na verwijzing van een mediator, contact gezocht met Wanda. Ik ben nogal wantrouwend, maar had tijdens deze dag al snel door dat ze deskundig is en dat ik veel zou gaan leren op deze dag. Ik heb vooral geleerd dat ik totaal anders communiceer dat ik van tevoren dacht en dat mijn manier niet oplevert wat ik wil. Wanda heeft me de juiste stijl geleerd en dit is uitgewerkt in een actieplan dat ik de komende periode kan toepassen. Wat mij vooral opviel is dat Wanda zich goed voorbereid en dat daarmee de lesstof meteen toepasbaar werd op mijn probleem. De locatie en lunch waren goed geregeld. Na deze dag heb ik er alle vertrouwen in dat de communicatie met mijn ex zal verbeteren. Dit gaat werken! Ik kan deze dag van harte aanbevelen aan andere ouders die gescheiden zijn en in een strijd zijn beland.”

W., gescheiden vaderVIP-dag ‘Minder strijd door beter te onderhandelen met je ex’

Een succesvolle scheiding kun je snel bereiken door te kiezen voor een intensieve training van 1 dag (VIP-dag):

 • 1. Emoties herkennen en neutraliseren.

 • 2. Communicatiestijlen herkennen en de juiste toepassen.

Maak van je mislukte huwelijk of relatie een succesvolle scheiding!

Wat ga je leren tijdens deze VIP-dag?

 • Welke negatieve emoties ervoor zorgen dat het contact met je ex zo moeizaam verloopt.

 • Hoe je deze emoties kunt neutraliseren zodat ze niet steeds weer leiden tot ruzie en discussie.

 • Welke communicatiestijl  jij zelf hanteert tijdens de onderhandelingen en welke je partner zodat jij niet steeds de ander ‘triggert’.

 • Hoe jij deze stijl het beste kunt inzetten zodat je krijgt wat je wilt zonder onnodige ruzie.

Deze VIP-dag is inclusief:

     • Een heerlijke en gezonde lunch

     • Werkboek met alle informatie, templates en tips

     • Onbeperkt koffie of thee

     • Goodie-bag